DLACZEGO WARTO KUPIĆ PATELNIE TITAN?
- Dno – wykonane w technologii DOUBLE IMPACT BOTTOM - stopione i połączone razem dwa dyski stalowe z dnem aluminiowym, odporne na wysokie temperatury i odkształcenia; posiada pełną indukcję – do 40 % lepsze wykorzystanie energii kuchenki
- Wysokie ścianki naczynia - pozwalają swobodnie smażyć i dusić większe ilości potrawy bez ryzyka rozlewania
- Powłoka – nieprzywierająca, 4-warstwowa, wzmacniana tytanem pozbawiona metali ciężkich, o 400 % bardziej odporna na zarysowania w stosunku do patelni z powłokami zwykłymi, co automatycznie wydłuża jej żywotność
- Wewnętrzna część patelni - po nagrzaniu powierzchnia pozostaje płaska, nie wybrzusza się na środku (co jest typowym zjawiskiem dla większości patelni!); przekłada się to na równomierne rozprowadzenie oleju (lub innych tłuszczy czy płynów) po całej powierzchni patelni, a nie tylko po jej wewnętrznych brzegach
- Rączka - zaprojektowana specjalnie pod ten model patelni, odpowiednio wyprofilowana, znacząco ułatwia pracę z patelnią
POWŁOKA PATELNI ZWIEGER TITAN
- nieprzetworzone aluminium – strona wewnętrzna została poddana procesowi piaskowania w celu uzyskania maksymalnej przyczepności kolejnych warstw
- warstwa stopionego tytanu gwarantująca ultra trwałość i bezpieczeństwo użytkowania
- warstwa podstawowa powłoki nieprzywierającej wzmacniania ceramicznie
- warstwa właściwa utwardzająca powłokę
- warstwa zewnętrzna nadająca powłoce właściwości nieprzywierając