ZAPARZACZ PRASA DO KAWY, ZIÓŁ HERBATY 1 l, MR-1662-1000

MR-1662-1000
Producent: Feel Maestro
Waga: 0.79 kg
Dostępność:
Jest Jest
Czas realizacji: 1-2 dni robocze
szt.
35,00 zł

Cenisz delikatny smak kawy? Przeszkadzają Tobie fusy w kawie? Mamy na to receptę, jest to: Maestro ZAPARZACZ PRASA DO KAWY, ZIÓŁ HERBATY 1 l, MR-1662-1000

Obudowa wykonana z wysokiej jakości stali o dużej odporności na rdzę

Wkład wykonany ze szkła odpornego na wysokie temperatury

Prasa zakończona specjalnie wyprofilowanym dzióbkiem ułatwiającym nalewanie naparu

Specjalny filtr oddzielający fusy od naparu, przygotowana w kawa nie zawiera ani grama fusów

Pojemność 1 litr

 

Jak używać Francuskiej prasy do kawy:

1. Należy przygotować gorącą wodę w ilości, która pozwoli zaparzyć odpowiednią ilość kawy. Woda nie może wrzeć. Powinna mieć około 95' Celsjusza czyli po zagotowaniu należy odczekać około 4 minut.

2. Dodać do prasy zmieloną kawę. W prasie należy używać kawy grubo mielonej, delikatnie jaśniejszej, wtedy otrzymamy kawę o najlepszych walorach smakowych. Ilość kawy to już zależy od naszego gustu, zaleca się zaparzyć około 2 łyżeczek kawy na 100 ml.

3. Wlej do prasy gorąca wodę w ilości, która pozwoli zaparzyć odpowiednią liczbę filiżanek kawy.

4. Umieść górną część prasy w jej wnętrzu, tak aby nie dotykać kawy, wtedy ciepło wody nie będzie uciekało.

5. Należy odczekać 3 - 4 minut.

6. Dociskaj powoli tłoczek do środka, aby oddzielić kawę od fusów.

7. Po oddzieleniu można przelać już zaparzona i oddzieloną od fusów kawę i delektować się jej delikatnością i pełnią smaku i aromatu

Gwarancja 2 lata