Kawiarka wykonana z zobojętnianego aluminium. Kawiarka współpracuje z kuchenkami indukcyjnymi. Bez najmniejszych kłopotów może być używana na kuchni gazowej, elektrycznej, halogenowej oraz ceramicznej. Pojemność to 450 ml czyli ok. 9 filiżanek. Kawiarka składa się z: - pojemnika na wodę - dolna część - pojemnika na kawę - sitko - pojemnika na zaparzoną kawę - górna część Jak przygotowujemy kawę w kawiarce: Aby zaparzyć doskonałą kawę w kawiarce, należy: - wlać do dolnej części wodę, tak aby sięgała poziomu zaworu bezpieczeństwa. - sitko napełniamy kawą i nie ubijamy jej. - sitkiem zakrywamy dolną część. Kawa użyta do przygotowania mokki powinna być raczej grubo zmielona. - część górną nakręcamy na naczynie dolne. - kawiarkę ustawiamy na kuchence na najmniejszym palniku i na dość małym ogniu. - parzenie powinno trwać mniej więcej 10-15 min (w zależności od wielkości kawiarki i ilości nalanej do niej wody). - moment, kiedy kawa jest już gotowa następuje wtedy, gdy z dzióbka kawiarki wydobywa się tylko para, a nie woda. Trzeba więc pilnować naczynia, by zdążyć w odpowiednim momencie i nie sparzyć nadmiernie kawy.
Kawiarka wykonana z zobojętnianego aluminium.
Kawiarka współpracuje z kuchenkami indukcyjnymi.
Bez najmniejszych kłopotów może być używana na kuchni gazowej, elektrycznej, halogenowej oraz ceramicznej.
Pojemność to 450 ml czyli ok. 9 filiżanek.
Kawiarka składa się z:
- pojemnika na wodę - dolna część - pojemnika na kawę - sitko - pojemnika na zaparzoną kawę - górna część Jak przygotowujemy kawę w kawiarce: Aby zaparzyć doskonałą kawę w kawiarce, należy: - wlać do dolnej części wodę, tak aby sięgała poziomu zaworu bezpieczeństwa. - sitko napełniamy kawą i nie ubijamy jej. - sitkiem zakrywamy dolną część. Kawa użyta do przygotowania mokki powinna być raczej grubo zmielona. - część górną nakręcamy na naczynie dolne. - kawiarkę ustawiamy na kuchence na najmniejszym palniku i na dość małym ogniu. - parzenie powinno trwać mniej więcej 10-15 min (w zależności od wielkości kawiarki i ilości nalanej do niej wody). - moment, kiedy kawa jest już gotowa następuje wtedy, gdy z dzióbka kawiarki wydobywa się tylko para, a nie woda. Trzeba więc pilnować naczynia, by zdążyć w odpowiednim momencie i nie sparzyć nadmiernie kawy.