www.e-naczynia.pl Darmowa dostawa od 199 zł. Przesyłki od 6,50 zł.
  • Kategorie
    • KATEGORIE
      • ELEKTRYCZNE
      • GRILLOWANIE
      • JADALNIA
      • KUCHNIA
      • AKCESORIA/GADŻETY
      • ZDROWIE I URODA
    • WYPRZEDAŻ
Twój koszyk jest pusty
    Zaloguj
    Nie masz jeszcze konta?
    Załóż konto
  1. Start
  2. KUCHNIA
  3. GOTOWANIE I SMAŻENIE
  4. Garnki
  5. Garnki sztuki
  6. Garnek 15 cm 0,5 L Etruscan Safari Rosso z 2 raczkami
  • Garnek 15 cm 0,5 L Etruscan Safari Rosso z 2 raczkami
  • zobacz wszystkie

Garnek 15 cm 0,5 L Etruscan Safari Rosso z 2 raczkami

"Produkty marki DE SILVA? są idealne do wszystkich sposobów długotrwałego przygotowywania potraw, dla wszystkich tradycyjnych metod a także w kuchenkach mikrofalowych. Idealne do przechowywania.Terracota? wzmacnia i uwydatnia aromat a także nadaje przygotowywanej potrawie specjalnego smaku. Poprzez jednolitą dystrybucję ciepła i stopniowe nagrzewnie się powierzchni naczynia, Terracota? pozwala na zachowanie w potrawie podstawowych mikroelementów jednocześnie zapobiegając przekształcaniu się tłuszczy w substancje szkodliwe zdrowiu. Dzięki swojej strukturze dłużej zatrzymuje ciepło.Drobne pęknięcia na powierzchni politury nie są defektem a oznaką szczególnej cechy, odporności powłoki i naczynia na bezpośredni płomień oraz zmiany temperatur.

 Przed pierwszym użyciem powinno się wygotować naczynie uprzednio napełniając je wodą z octem. Proces ten złagodzi propagację dalszych pęknięć i ograniczy nasiąkanie porowatości potrawami, które będą przygotowywane. Aby całkowicie wyeliminować pozostały zapach należy bezwzględnie myć dokładnie naczynie w gorącej wodzie dodatkiem normalnej ilości detergentu co więcej rekomendowane jest mycie w zmywarce oraz pozostawienie w niej naczynia aż do całkowitego wyschnięcia przed przechowywaniem lub kolejnym użyciem."

Włoska kuchnia to nie tylko potrawy, to również naczynia.  

TRADYCJA I SZTUKA w kuchni.  

Ziemia Umbrii bogata w żelazo, krzemionkę i starożytne techniki przekazywane przez mistrzów garncarskich. DE SILVA wytwarza doskonałe do gotowania terakotowe narzędzia kuchenne. 

Utrzymuje tradycję zarówno w formie jak i w zewnętrznej powłoce ceramicznej. Prawdziwe naturalne materiały, oprócz zwiększenia aromatu jedzenia nadają mu specjalny smak.  

Znana od wieków niekwestionowana wartość gotowania w terakocie jest uważana za pierwotną metodę przygotowywanie żywności przez człowieka we wszystkich szerokościach geograficznych. Ciepło rozprzestrzenia się równomiernie od dna do ścianek, gotuje żywności stopniowo i równomiernie nie jak w przypadku innych typów materiałów, takich jak stal, gdzie gotowanie odbywa się głównie od dołu. 

Inną ważną zaletą jest fakt, że ciepło jest utrzymywane przez dłuższy czas po zakończeniu gotowania, a więc potrawa szybko się nie ochładza. 

Ze względu na porowatość terakoty zachowuje ona smaki żywności i właśnie dla tego po użyciu naczynia należy je myć dokładnie gorącą wodą przy użyciu zwykłych detergentów, najlepiej w zmywarce i w otwartej zmywarce pozostawić do wyschnięcia do góry nogami.  

Pojawiające się pęknięcia powłoki ceramicznej to warunek konieczny aby naczynie nabrało odporności na ogień i zmian temperatury. 

Dotychczasowe badania dowodzą, że gotowanie w naczyniach z terakoty dostarcza nie tylko więcej witamin i minerałów mających korzystny wpływ dla zdrowia ale również ma pozytywny wpływ na nasze dobre samopoczucie.

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 002T2151
  • Producent: DE SILVA
  • Dostępność: Jest
     (9 szt.)
  • Czas realizacji: 1 dzień roboczy
  • 51,00 zł 41,00 zł
  • szt.

"Produkty marki DE SILVA? są idealne do wszystkich sposobów długotrwałego przygotowywania potraw, dla wszystkich tradycyjnych metod a także w kuchenkach mikrofalowych. Idealne do przechowywania.Terracota? wzmacnia i uwydatnia aromat a także nadaje przygotowywanej potrawie specjalnego smaku. Poprzez jednolitą dystrybucję ciepła i stopniowe nagrzewnie się powierzchni naczynia, Terracota? pozwala na zachowanie w potrawie podstawowych mikroelementów jednocześnie zapobiegając przekształcaniu się tłuszczy w substancje szkodliwe zdrowiu. Dzięki swojej strukturze dłużej zatrzymuje ciepło.Drobne pęknięcia na powierzchni politury nie są defektem a oznaką szczególnej cechy, odporności powłoki i naczynia na bezpośredni płomień oraz zmiany temperatur.

 Przed pierwszym użyciem powinno się wygotować naczynie uprzednio napełniając je wodą z octem. Proces ten złagodzi propagację dalszych pęknięć i ograniczy nasiąkanie porowatości potrawami, które będą przygotowywane. Aby całkowicie wyeliminować pozostały zapach należy bezwzględnie myć dokładnie naczynie w gorącej wodzie dodatkiem normalnej ilości detergentu co więcej rekomendowane jest mycie w zmywarce oraz pozostawienie w niej naczynia aż do całkowitego wyschnięcia przed przechowywaniem lub kolejnym użyciem."

Włoska kuchnia to nie tylko potrawy, to również naczynia.  

TRADYCJA I SZTUKA w kuchni.  

Ziemia Umbrii bogata w żelazo, krzemionkę i starożytne techniki przekazywane przez mistrzów garncarskich. DE SILVA wytwarza doskonałe do gotowania terakotowe narzędzia kuchenne. 

Utrzymuje tradycję zarówno w formie jak i w zewnętrznej powłoce ceramicznej. Prawdziwe naturalne materiały, oprócz zwiększenia aromatu jedzenia nadają mu specjalny smak.  

Znana od wieków niekwestionowana wartość gotowania w terakocie jest uważana za pierwotną metodę przygotowywanie żywności przez człowieka we wszystkich szerokościach geograficznych. Ciepło rozprzestrzenia się równomiernie od dna do ścianek, gotuje żywności stopniowo i równomiernie nie jak w przypadku innych typów materiałów, takich jak stal, gdzie gotowanie odbywa się głównie od dołu. 

Inną ważną zaletą jest fakt, że ciepło jest utrzymywane przez dłuższy czas po zakończeniu gotowania, a więc potrawa szybko się nie ochładza. 

Ze względu na porowatość terakoty zachowuje ona smaki żywności i właśnie dla tego po użyciu naczynia należy je myć dokładnie gorącą wodą przy użyciu zwykłych detergentów, najlepiej w zmywarce i w otwartej zmywarce pozostawić do wyschnięcia do góry nogami.  

Pojawiające się pęknięcia powłoki ceramicznej to warunek konieczny aby naczynie nabrało odporności na ogień i zmian temperatury. 

Dotychczasowe badania dowodzą, że gotowanie w naczyniach z terakoty dostarcza nie tylko więcej witamin i minerałów mających korzystny wpływ dla zdrowia ale również ma pozytywny wpływ na nasze dobre samopoczucie.

  • Polecamy produkty
Informacje
O firmie Regulamin Kontakt - Legionowo Polityka prywatności Dostawa Nasze sklepy - miasta
Kontakt
sklep internetowysklepy internetowe

Blue Media

Blue Media