"Produkty marki DE SILVA? są idealne do wszystkich sposobów długotrwałego przygotowywania potraw, dla wszystkich tradycyjnych metod a także w kuchenkach mikrofalowych. Idealne do przechowywania.Terracota? wzmacnia i uwydatnia aromat a także nadaje przygotowywanej potrawie specjalnego smaku. Poprzez jednolitą dystrybucję ciepła i stopniowe nagrzewnie się powierzchni naczynia, Terracota? pozwala na zachowanie w potrawie podstawowych mikroelementów jednocześnie zapobiegając przekształcaniu się tłuszczy w substancje szkodliwe zdrowiu. Dzięki swojej strukturze dłużej zatrzymuje ciepło.Drobne pęknięcia na powierzchni politury nie są defektem a oznaką szczególnej cechy, odporności powłoki i naczynia na bezpośredni płomień oraz zmiany temperatur.
Przed pierwszym użyciem powinno się wygotować naczynie uprzednio napełniając je wodą z octem. Proces ten złagodzi propagację dalszych pęknięć i ograniczy nasiąkanie porowatości potrawami, które będą przygotowywane. Aby całkowicie wyeliminować pozostały zapach należy bezwzględnie myć dokładnie naczynie w gorącej wodzie dodatkiem normalnej ilości detergentu co więcej rekomendowane jest mycie w zmywarce oraz pozostawienie w niej naczynia aż do całkowitego wyschnięcia przed przechowywaniem lub kolejnym użyciem."
Włoska kuchnia to nie tylko potrawy, to również naczynia.
TRADYCJA I SZTUKA w kuchni.
Ziemia Umbrii bogata w żelazo, krzemionkę i starożytne techniki przekazywane przez mistrzów garncarskich. DE SILVA wytwarza doskonałe do gotowania terakotowe narzędzia kuchenne.
Utrzymuje tradycję zarówno w formie jak i w zewnętrznej powłoce ceramicznej. Prawdziwe naturalne materiały, oprócz zwiększenia aromatu jedzenia nadają mu specjalny smak.
Znana od wieków niekwestionowana wartość gotowania w terakocie jest uważana za pierwotną metodę przygotowywanie żywności przez człowieka we wszystkich szerokościach geograficznych. Ciepło rozprzestrzenia się równomiernie od dna do ścianek, gotuje żywności stopniowo i równomiernie nie jak w przypadku innych typów materiałów, takich jak stal, gdzie gotowanie odbywa się głównie od dołu.
Inną ważną zaletą jest fakt, że ciepło jest utrzymywane przez dłuższy czas po zakończeniu gotowania, a więc potrawa szybko się nie ochładza.
Ze względu na porowatość terakoty zachowuje ona smaki żywności i właśnie dla tego po użyciu naczynia należy je myć dokładnie gorącą wodą przy użyciu zwykłych detergentów, najlepiej w zmywarce i w otwartej zmywarce pozostawić do wyschnięcia do góry nogami.
Pojawiające się pęknięcia powłoki ceramicznej to warunek konieczny aby naczynie nabrało odporności na ogień i zmian temperatury.
Dotychczasowe badania dowodzą, że gotowanie w naczyniach z terakoty dostarcza nie tylko więcej witamin i minerałów mających korzystny wpływ dla zdrowia ale również ma pozytywny wpływ na nasze dobre samopoczucie.
"Produkty marki DE SILVA? są idealne do wszystkich sposobów długotrwałego przygotowywania potraw, dla wszystkich tradycyjnych metod a także w kuchenkach mikrofalowych. Idealne do przechowywania.Terracota? wzmacnia i uwydatnia aromat a także nadaje przygotowywanej potrawie specjalnego smaku. Poprzez jednolitą dystrybucję ciepła i stopniowe nagrzewnie się powierzchni naczynia, Terracota? pozwala na zachowanie w potrawie podstawowych mikroelementów jednocześnie zapobiegając przekształcaniu się tłuszczy w substancje szkodliwe zdrowiu. Dzięki swojej strukturze dłużej zatrzymuje ciepło.Drobne pęknięcia na powierzchni politury nie są defektem a oznaką szczególnej cechy, odporności powłoki i naczynia na bezpośredni płomień oraz zmiany temperatur.
Przed pierwszym użyciem powinno się wygotować naczynie uprzednio napełniając je wodą z octem. Proces ten złagodzi propagację dalszych pęknięć i ograniczy nasiąkanie porowatości potrawami, które będą przygotowywane. Aby całkowicie wyeliminować pozostały zapach należy bezwzględnie myć dokładnie naczynie w gorącej wodzie dodatkiem normalnej ilości detergentu co więcej rekomendowane jest mycie w zmywarce oraz pozostawienie w niej naczynia aż do całkowitego wyschnięcia przed przechowywaniem lub kolejnym użyciem."
Włoska kuchnia to nie tylko potrawy, to również naczynia.
TRADYCJA I SZTUKA w kuchni.
Ziemia Umbrii bogata w żelazo, krzemionkę i starożytne techniki przekazywane przez mistrzów garncarskich. DE SILVA wytwarza doskonałe do gotowania terakotowe narzędzia kuchenne.
Utrzymuje tradycję zarówno w formie jak i w zewnętrznej powłoce ceramicznej. Prawdziwe naturalne materiały, oprócz zwiększenia aromatu jedzenia nadają mu specjalny smak.
Znana od wieków niekwestionowana wartość gotowania w terakocie jest uważana za pierwotną metodę przygotowywanie żywności przez człowieka we wszystkich szerokościach geograficznych. Ciepło rozprzestrzenia się równomiernie od dna do ścianek, gotuje żywności stopniowo i równomiernie nie jak w przypadku innych typów materiałów, takich jak stal, gdzie gotowanie odbywa się głównie od dołu.
Inną ważną zaletą jest fakt, że ciepło jest utrzymywane przez dłuższy czas po zakończeniu gotowania, a więc potrawa szybko się nie ochładza.
Ze względu na porowatość terakoty zachowuje ona smaki żywności i właśnie dla tego po użyciu naczynia należy je myć dokładnie gorącą wodą przy użyciu zwykłych detergentów, najlepiej w zmywarce i w otwartej zmywarce pozostawić do wyschnięcia do góry nogami.
Pojawiające się pęknięcia powłoki ceramicznej to warunek konieczny aby naczynie nabrało odporności na ogień i zmian temperatury.
Dotychczasowe badania dowodzą, że gotowanie w naczyniach z terakoty dostarcza nie tylko więcej witamin i minerałów mających korzystny wpływ dla zdrowia ale również ma pozytywny wpływ na nasze dobre samopoczucie.